Kuřecí játra s karamelovou šalotkou a lískovými oříšky 75g lískových ořechů orestovaných dozlatova Na rozehřátém olivovém oleji si orestujeme šalotku ze všech stran, dokud nám nezačne pěkně sklovatět. Poté přidáme cukr a opékáme, tak dlouho než začne karamelizovat. Poté opatrně zastřikneme brandy a balsamikem. Necháme mírně zredukovat, dokud nebude šalotka měkka, dochutíme soli a čerstvě namletým pepřem. Na druhé pánví si rozpálíme máslo a na něj vložíme drůbeží játru, kterou jsme předem obalili v hladké mouce. Orestujeme ze všech stran, přidáme na dochuceni sůl a pepř spolu s tymiánem. Poté dáme dohromady šalotky s játry a chvíli spolu doděláme před podáváním posypeme lístky čerstvé rukoly a posypeme nasekanými lískovými ořechy. Podáváme s čerstvou bagetou |