Marinovaná krkovička na černém pivě s kyselým zelím a bramborovými špalíčky 800 g vepřové krkovice Vepřovou krkovičku naporcujte, osolte, opepřete, zalijte černým pivem a nechte 90 minut marinovat v lednici. Bramborové špalíčky Cibuli a anglickou slaninu nakrájejte na drobno a orestujte na lžíci oleje. Poté dejte stranou vychladnout. Vařené brambory nastrouhejte na hrubším struhadle, přidejte mouku, vejce a vychladlou směs slaniny a cibulky. Vypracujte těsto a utvořte z něj špalíky. Poté usmažte ve vyšší vrstvě oleje. Na pánvi rozehřejte 1/2 lžíce olivového oleje a zprudka na něm osmažte maso po obou stranách. Zmírněte plamen, vložte na plátky nakrájený česnek, chvíli orestujte, zalijte zbylým pivem a duste cca 6–8 minut. Mezitím si zvlášť na pánvi orestujte kyselé zelí s trochou cukru. Na talíř podávejte špalíky, maso přelité omáčkou a kyselým zelím. |