Hovězí jazyk s křenovou espumou a bramborovým nokem - 4 porce Hovězí jazyk Jazyk naložíme na týden do směsy cukru a soli a kořenové zeleniny. Posléze opláchneme a dáme vařit do zeleninové várky. Vaříme do změknutí. Po uvaření zchladíme a oloupeme. Bramborové noky Opláchnuté brambory položíme na mořskou sůl na pekáček a dáme péct pod alobalem do trouby 180 stupňů do změknutí. Po upečení oloupeme a nastrouháme na jemno. Ochutíme a spojíme vejcem a bramborovým těstem. Po zhotovení těsta tvarujeme noky přes vidličku. Dáme vařit na páru, cca 6-8 min dle velikosti. Křenová espuma Na másle orestujeme šalotku, tymián, brambory nakrájené na kostičky, přidáme trochu cukru, černého pepře, zalijeme kuřecím vývarem, smetanou a mlékem a vaříme do rozvaření brambor. Přidáme křen strouhaný čerstvý a trochu krenexu. Krátce provaříme a rozmixujeme na jemnou mírně zahuštěnou hmotu. Propasírujeme. |