Vepřové medailonky s žampionovou omáčkou a sýrové spätzle se smaženou cibulkou Spätzle Do mléka přidáme vejce, sůl a muškátový oříšek. Rozmícháme a zapracujeme mouku a najemno nastrouhaný ementál. Vzniklé těsto propasírujeme za pomocí sítka (anebo sítka na halušky) a vaříme ve vroucí osolené vodě. Hotové spätzle orestujeme na pánvi s trochou másla, ke konci přidáme nadrobno nasekanou petržel. Medailonky s omáčkou Z vepřové panenky si ukrojíme medailonky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi. Následně vložíme do předehřáté trouby na 160 stupňů, dopečeme do měkka. Žampiony si orestujeme na pánvi, následně osolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem a dusíme do měkka. Přidáme smetanu, dochutíme dle potřeby, ke konci zjemníme máslem. Cibulku si nakrájíme na tenká kolečka, obalíme v mouce a smažíme do zlatova. Zbytek žampionu si nakrájíme na plátky, opečeme na másle. Použijeme jako ozdobu na vepřové medailonky. Na talíř klademe spätzle, vepřové medailonky s orestovanými žampiony, podlijeme omáčkou ze žampionů a spätzle dozdobíme smaženou cibulkou. |