Bylinkové rizoto s parmskou šunkou a krevetami - 4 porce olivový olej Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte k ní nasekaný česnek a tymián. Přisypejte rýži a chvíli restujte. Poté přidejte bílé víno a chvíli duste. Po odpaření vína směs zalijte vývarem a nechejte ještě chvíli dusit, cca 12 minut. Až bude rýže tzv. “al dente”, sundejte ji ze sporáku a vmíchejte do ní část másla a parmezán. Míchejte, dokud rizoto není dokonale krémové. Poté lehce přisolte a opepřete, přisypejte nasekanou petrželku, tymián a nakrájenou parmskou šunku; vše spolu promíchejte. Na pánev s olivovým olejem postupně vkládejte osolené a opepřené krevety, pomalu orestujte z obou stran dozlatova. Poté přidejte zbytek másla, nechte rozpustit do zlaté barvy. Přidejte balzamiko a krevety tímto přelívejte cca 30 sekund. Rizoto servírujte na talíř, na něj pokládejte orestované krevety a dozdobte řeřichou. |