Tatarák z královského kraba - 2 porce

1 malá šalotka
10 g mořské řasy
100 g kamčatského kraba
1 polévková lžíce olivového oleje
špetka soli
šťáva z limetky
30 g tapioca perly
1 lžička kaviáru z divokého lososa

Kraba se skořápkou vložíme do vařící osolené vody a necháme 15-20 minut vařit. Z vychlazeného kraba vybereme maso z tělíčka, klepet a z nožek. Maso nasekáme nadrobno nožem a přidáme na drobno nakrájenou šalotku, nakrájené mořské řasy, olivový olej a podle chuti limetkovou šťávu a sůl. Poté si připravíme tapiokové perly, které vložíme na 10 minut do vroucí vody a poté scedíme.

Salát
1 fenykl
100 g cukrových lusků
fíková vinegreta

Nakrájíme fenykl, který blanšírujeme v osolené vařící vodě. Pokud je fenykl křupavý na skus, vytáhneme a zchladíme v ledové vodě. Stejně postupujeme s cukrovými lusky. Lusky a fenykl smícháme dohromady s fíkovou vinegretou.

všechny recepty