Králičí jatýrka s jablky a bramborovovými plackami - 4 porce 20 dkg králičích jatýrek Den předem si uvaříme brambory ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme. Druhý den nastrouháme na jemno, dost osolíme, přidáme vejce, mouku a rukama propracujeme v lepkavé těsto. Pomocí lžíce a pomoučených rukou vytvoříme placky a ihned je pečeme na sucho na rozpálené tlustostěnné pánvi po každé straně cca 2 minuty, dokud se nezačnou tvořit hnědé flíčky. Z obou stran každou placku pomašlujeme rozehřátým máslem a udržujeme pak v teple - např. v troubě na 70 °C. Pánev otřeme od zbylé mouky a rovnou tu opečeme na troše másla plátky jablek. Přidáme do tepla k plackám. Opět na troše másla na stejné pánvi osmahneme očištěná a propraná jatýrka. Ke konci ještě zakápneme červeným vínem a v něm necháme rozpustit cibulový konfit. Jatýrka v něm po celém povrchu promícháme. |