Filet z rychvaldského candáta na másle, podzimní zelenina, bramborové pyré 170 g candáta
35 g másla
snítka citronového tymiánu
1 mrkev
1 petržel
1 čajová lžíce třtinového cukru
5 cl bílého vína
sůl
pepř
3 větší brambory
rozmarýn
5 cl smetana podzimní zelenina Očištěnou zeleninu si nakrájíme na kostky a orestujeme na másle, zasypeme cukrem a podlijeme vínem. Dochutíme solí a pepřem. Zelenina musí být tužší. bramborové pyré Očištěné brambory si zarestujeme na olivovém oleji společně s rozmarýnem. Podlijeme lehce vodou a necháme ji vyvřít. K uvařeným bramborám přidáme máslo, smetanu a dochutíme solí a pepřem. candát Filé z candáta si osušíme, osolíme a pečeme kůží dolů. Po opečení dáme candáta na pánev s máslem a citronovým tymiánem a necháme odpočinout. všechny recepty |