Rizoto s parmskou šunkou

3 plátky parmské šunky
100 g rýže Arborio
1 polévková lžíce lanýžového oleje
1 čajová lžička lanýžové pasty
olivový olej
5 cl bílého vína
hovězí vývar
30 g másla
sůl
pepř
10 g parmazán
10 g smažená cibule
půl šalotky

Na olivovém oleji si zpěníme šalotku, přisypeme rýži a krátce zarestujeme. Podlijeme bílým vínem a necháme krátce odpařit. Postupně přiléváme vývar, rýže musí být uvařená na zkus. Na závěr dochutíme lanýžovým olejem a lanýžovou pastou. Dosolíme a lehce opepříme. Nakonec zjemníme dobře vychlazeným máslem, které vmícháme do rizota. Rizoto dokončíme na talíři smaženou cibulkou, restovanou parmskou šunkou a strouhaným parmazánem.

všechny recepty