Tomatová fazolová polévka - 4 porce

250g bílých fazolí
120g šalotky
80g mrkve
80g řapíkatého celeru
olivový olej panenský
150g čerstvých rajčat
150g loupaných sterilovaných rajčat
chilli papričku
klobáska sallsiccia
0,75l zeleninového vývaru
skořice celá
sůl mořská
pepř celý černý
cukr krystal
bazalka čerstvá
petrželka hladkolistá

Na oleji orestujeme mrkev a řapík celeru nakrájený na tenké plátky. Poté přidáme šalotku, klobásku sallsiccia nakrájenou na tenká kolečka, čerstvé chilli, jen trochu, jemně nakrájená rajčata a nakonec sterilovaná loupaná rajčata. Jakmile se začne vše opékat dozlatova, přidáme fazole, cukr, sůl skořici v celku a zalejeme zeleninovým vývarem. Společně vaříme cca 30 min. Nakonec polévku ochutíme čerstvou bazalkou a petrželkou.

všechny recepty