Pečená krkovice na medu, bramborová kaše s křenem, vařená mrkev a petržel s máslem Pečená krkovice Marináda Krkovici osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme na pánvi. Po opečení vyjmeme z pánve, potřeme hořčicí a posypeme kmínem. Zabalíme do alobalu a dáme do předem vyhřáté trouby péct na 180 stupňů na 30 minut. Marinádu připravíme z opečené cibulky na oleji, přidáme k tomu na jemno nasekaný česnek zalijeme černým pivem, povaříme a na konec přidáme med. Vaříme tak dlouho, než docílíme konzistence sirupu. Krkovici po 30 min vytáhneme z trouby, potřeme marinádou a pozvolna na 150 stupních dopékáme. Z uvařených brambor, másla a smetany připravíme bramborovou kaši, kterou nakonec dochutíme křenem. Mrkev a petržel si nakrájíme na delší hranolky a uvaříme v páře nebo osolené vodě. Na konec lehce prohřejeme s máslem. |