Šunka z tuňáka

tuňák filet 1 kg
hrubá sůl 400 g
třtinový cukr 200 g
citronová kůra 1 ks
limetová kůra 1 ks
čerstvý koriandr 1/2 čajové lžičky
semínka koriandru 1 čajová lžička
saké
okurkové želé
okurka hadovka 1,5 ks
ocet 1 lžička
cukr 1 lžíce
želatina plátky 3 plátky
sůl, pepř
daicon ředkev 200 g
šafrán

Tuňáka očistíme, opláchneme a naložíme do marinovací směsy.
Přilejeme saké a necháme marinovat 1 den.
Okurky opláchneme, rozmixujeme, přidáme cukr, ocet, sůl, pepř.
Přecedíme přes jemné sítko a přidáme zahřátou želatinu.
Vlejeme na plech vyložený potravinářskou fólií a necháme ztuhnout.
Daicon ředkev očistíme, oškrábeme, nakrájíme na kostky a vkládáme do sváru z šafránu a rybího fondu, pošírujeme 3 -5 minut

všechny recepty