Ořechová kolečka Těsto (na 1 kg) Ručně nebo v zadělávacím stroji promícháme máslo s prosetým moučkovým cukrem. Přidáme vejce, mleté ořechy a nakonec vsypeme prosetou mouku. Těsto řádně propracujeme, aby bylo hladké a stejnorodé. Příliš dlouhým hnětením se však těsto spaří. Před dalším zpracováním je necháme v chladu odležet. Při teplotě 10 až 15 °C je těsto vhodné pro zpracování. Z lineckého těsta vyválíme plát o tloušťce 3-4 mm. Vypichujeme kolečka. Pečeme při 180 °C asi 9 minut dokud korpusy nezezlátnou. Krém Mléko a část cukru přivedeme k varu. V misce rozmícháme žloutek s pudinkem, vlijeme 1 naběračku teplého mléka a vyšleháme. Poté vlijeme nazpět do vařícího mléka a povaříme za stálého míchání. Po uvaření přidáme zbývající cukr dáme vychladit a vyšleháme s máslem a ochutíme rumem. Příprava čokolády k potahování Modelovací hmota mléčná 200 g Zpracujeme prosetý moučkový cukr a sušené plnotučné mléko, škrobový sirob nebo med, vodu a mandlové aroma. Pak část hmoty obarvíme na zeleno a část na červeno. Z modelovací hmoty zelené vypichujeme cesmínové lístky a do středu přilepíme 3 červené kuličky. Na polovinu upečených a vychladlých korpusů nastříkáme krém a druhou polovinou korpusů přiklopíme a dáme ztuhnout. Po ztuhnutí máčíme vršky v rozpuštěné čokoládě a zdobíme lístečkem cesmínu z modelovací hmoty mléčné. |