Domácí těstoviny alla contadina

Těstoviny
400 g hladké mouky (nejlépe italská typ 00)
4 vejce
4 lžičky olivového oleje extra vergine

Z mouky vytvoříme kopeček, do ďůlku uprostřed rozklepneme vajíčka a přidáme olej. Pomalu promícháme vidličkou. Poté těsto zpracujeme ručně a necháme půl hodiny odpočinout.
Rozválíme, posypeme moukou, smotáme do ruličky a nakrájíme na tenké proužky. Chceme-li tagliatele, proužky jsou cca 2cm široké, tagliolini cca 1cm.
Takto připravené těstoviny vhodíme do vroucí osolené vody, když jsou uvařené, vyplavou na povrch.

Contadina
2 stroužky česneku
1 menší cibule
2 brambory
1 mrkev
1 řapíkatý celer
půlka papriky
rajčata nebo rajčatové pyré

Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme cibuli a česnek, přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, po chvilce podlejeme červeným nebo bílým vínek. Víno necháme zredukovat… přidáme na drobno nakrájená, slupek zbavená rajčata (nebo rajčatové pyré) napůl přiklopíme pokličkou a vaříme cca hodinu (čím déle, tím lépe).

všechny recepty