Hovězí guláš se zeleninou - 4 porce Guláš Na oleji zasmahneme cibuli s česnekem, chvilku podusíme, zasypeme sladkou paprikou, zasmahneme a přidáme hovězí maso. Až se maso zatáhne, podlijeme vývarem a přidáme nadrobno nakrájenou, rozmixovanou (popř. namletou) zeleninu, sůl a pepř, přivedeme k varu, stáhneme a necháme dusit. Dle potřeby přidáváme vývar. Ke konci přidáme čerstvou majoránku. Cereální karlovarský knedlík Na knedlíky si na kostičky nakrájíme den staré pečivo, které zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Přidáme žloutky, prosátou mouku a nasekanou petrželku, osolíme. Nakonec přidáme sníh z bílků a lehce promícháme. Z těsta tvarujeme šišky, zabalíme je do freshfolie, na koncích zavážeme a dáme do vařící vody. Vaříme asi 20 minut. |