Fazolový adzuki salát s wakame

adzuki
červená cibule
mořské řasy Wakame
ořechový olej
ořechy
balsamikový ocet jablečno tymiánový nebo ume ocet
mrkev jemně strouhaná
drcený koriandr
sezamové gomasio, saturejka

Adzuki propláchneme a namočíme na 3-4 hodiny nebo přes noc. Scedíme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit společně s mořskou řasou. Vaříme odkryté. Vaříme asi 35 minut pomalým varem do měkka. Voda se při vaření z velké části odpaří. Raději další nedoléváme, jedině kdyby jí významně ubylo, protože bychom si ředili marinádu. K uvařeným horkým fazolkám přilijeme ještě v hrnci 2 lžíce balsamicového octa nebo umeocta, který do sebe fazolky za tepla nasají a pěkně se jím okyselí. Přidáme nastrouhanou mrkev, zakapeme olejem, vmícháme pokrájenou cibuli. Sypeme ořechy, koriandrem a gomasiem.

všechny recepty