Tuňákový steak s kuskusem a olivovou tapenádou 2 steaky z tuňáka Kuskus Tapenáda Olej se sušenými rajčaty Všechny suroviny na tapenádu, kromě oleje, rozmixujeme. Olej přiléváme postupně, až vznikne pyré. Tapenádu dáme do chladu odpočinout. Sušené rajče nakrájíme na drobno, přidáme olej a ochutíme solí a pepřem, také dáme odležet do lednice. Kuskus nejprve smícháme s olejem a necháme cca 10 min. odpočinout, pak zalijeme horkým vývarem a necháme odpočinout na teplém místě, aby kuskus nasákl. Mezitím si škrabkou na brambory vytvoříme z oloupané okurky dlouhé proužky na ozdobu. Zbytek okurky, papriku, oloupané rajče a olivy nakrájíme na malé kousky a vmícháme s bylinkami do kuskusu, nakonec ochutíme solí a pepřem. Na rozpálené pánvi opečeme tuňáka po obou stranách, uvnitř by měl zůstat syrový. Hotového tuňáka osolíme a opepříme. |