Pečený candát na bylinkovém máslem s houbovým kroupetem - 4 porce 720 g očištěného candáta V rendlíku rozpustíme máslo a zpěníme na jemno nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme sušené houby, svazek tymiánu a jáhly. Prorestujeme pomalu zalijeme bílým vínem, zredukujeme, přidáme mražené hříbky a podléváme postupně teplým kuřecím vývarem stejně, jako když připravujeme italské rizoto. Před servírováním zjemníme máslem a na jemno nastrouhaný sýr Grana Padano, dále již nevaříme! Ryba Rybu osušíme, na kůži nakrojíme na dvakrát a ze strany masa osolíme a opepříme černým pepřem z mlýnku. Na rozehřátou pánev přidáme trochu přepuštěného másla a opečeme nejprve na straně kůže do zlatova! Poté snížíme teplotu, přidáme drcený česnek a snítky tymiánu a rybu otočíme a necháme dopéct. Rybu servírujeme na kroupeto a přes rybu polijeme výpek i s opečeným drceným česnekem! |