Bažantí prsa s jablky a omáčkou s Calvadosem

600 g bažantích prsou bez kosti a kůže
120 g anglické slaniny
2 ks jablek Grenny Smith
3 dcl jablečného džusu
2 dcl základní masové omáčky
0,4 dcl calvadosu
sůl
pepř černý celý (z mlýnku)
tymián
řepkový olej
čerstvé máslo

Bažantí prsa očistíme od zbylého peří,navážíme na cca 140g, osolíme, trochu opepříme a zabalíme do na plátky nakrájené anglické slaniny.
Takto zabalená prsa pečeme na pánvi na troše řepkového oleje s čerstvým tymiánem. Ze všech stran a dopékáme 3 minuty v troubě vyhřáté na 180 °C, tak aby byla pečená na medium.
Jablka vyjadřincujeme a oloupeme, nakrájíme na stejné dílky „měsíčky“ a spaříme po dobu jedné minuty v jablečném džusu.
Při podávání takto připravená jablka opečeme do zlatova na čerstvém másle.
Do základní masové omáčky přidáme Calvados, odvaříme alkohol a dochutíme.

všechny recepty