Tomatové risotto s kozím sýrem 1 stroužek česneku
1 malá šalotka nebo polovina větší
0,5 dcl suchého bílého vína
100 g kulatozrnné rýže
2,5 dcl kuřecího vývaru
10 g nastrouhaného sýra
200 g konzervovaných rajčat
20 g sušených rajčat
10 g másla
olivový olej
sůl a pepř
20 g kozího sýra
30 g bresaoly
bazalka
šťáva z poloviny citronu Část nakrájeného česneku a šalotky necháme zesklovatět na olivovém oleji, na tomto základu osmahneme rýži, přilijeme bílé víno (jen aby se zalila rýže), redukujeme.
Postupně přiléváme a za stálého míchání redukujeme vývar, dokud nebude rýže téměř“ al dente. Pak přidáme nastouhaný sýr a máslo, vmícháme a odstavíme.
V mezičase si připravíme tomatovou redukci: Zbylou část šalotky a česneku orestujeme na olivovém oleji, přidáme sušená rajčata a bazalku. Do orestovaného zálkadu přidáme loupaná rajčata. Okořeníme a redukujeme na polovinu, ochutíme šťávou z citronu.
Risotto i omáčku smícháme, posypeme natrhanou Bresaolou, hrudkami kozího sýra a lístky bazalky. všechny recepty |