Králičí stehýnko na víně - 5 5 králičích stehýnek Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou nahrubo do světle hnědé barvy, posléze přidáme na jemno nakrájenou cibuli a divoké koření s jalovcem v sítku. Vše orestujeme do tmavší, hnědé barvy. Poté přidáme cukr a uděláme karamel. Přidáme protlak a restujeme. Po chvíli restování přidáme trochu povidel a restujeme. Celou tuto směs zalijeme vývarem a přidáme králíka. Povaříme a přidáme pomerančový džus. Udusíme králíka doměkka a vyndáme (trvá zhruba 1 hodinu). Omáčku rozmixujeme a dochutíme podle potřeby solí, cukrem, džusem a povidly. Nakonec propasírujeme přes jemný cedník na králíka. řapíkové pyré Řapík nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Brambory očistíme a nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Řapík po změknutí rozmixujeme v trošce vývaru. Brambory po uvaření přecedíme a rozmícháme. Řapíkové pyré přidáme do brambor, zamícháme, zjemníme máslem a smetanou – poté dochutíme. Před servírováním do brambor zamícháme čerstvou sekanou petrželku. zeleninová ratatouille Papriky, cukety, lilek, bílou a červenou cibuli a žampiony nakrájíme na větší kousky. Pánvičku si nahřejeme a nalijeme do ní olivový olej, poté přidáme nakrájenou zeleninu. Mezitím si nakrájíme česnek na plátky, rajčata a pórek na větší kousky a přidáme k orestované zelenině. Nyní do ratatouille dáme sůl, tymián a nasekané lístečky rozmarýnu a promícháme. Nakonec před servírováním ještě pokapeme troškou olivového oleje na provonění. |