Králičí stehýnko pana faráře s bylinkovým knedlíkem

4 králičí stehna
sůl
pepř
½ lžičky mleté červené papriky
lžička nastrouhaného zázvoru
citronová šťáva
nahrubo nastrouhaná cibule
3 stroužky česneku
100 g slaniny

Králičí stehýnka nasolíme, opepříme a smícháme se zázvorem, paprikou, nastrouhanou cibulí a citronovou šťávou, necháme odležet do druhého dne v lednici. Pekáč vymažeme máslem, dáme do něj nakrájenou slaninu a králičí stehna pečeme v troubě za občasného podlévání doměkka.

Bylinkový knedlík
5 rohlíků
1 vejce
sůl
hrubá mouka
mléko
bylinky (pažitka)

Nakrájené rohlíky zlehka promícháme s mlékem, žloutek promícháme s mlékem a hrubou moukou, vyšleháme bílek, vše smícháme zlehka dohromady, vytvoříme knedlík, zabalíme jej do folie a uvaříme ve vodě.

všechny recepty