Ragú z lišek, hlívy ústřičné a šalotky se smetanovou omáčkou jemněnou créme fraiche podávané s kaštanovým knedlíkem - 4 porce 400 g lišek Lišky a hlívu ústřičnou si očistíme od nečistot (zbytků jehličí, písku apod.) případně propláchneme vodou a necháme okapat. Na sádle si orestujeme do zlatova na větší kousky nakrájenou šalotku, přidáme očištěné na stejné větší kousky překrájené houby, které zprudka restujeme, aby nepustily vodu minimálně 5 min – přidáme drcený kmín, jemné nasekaný koriandr, zastříkneme vínem a přidáme smetanu na vaření, zeslabíme oheň a necháme dalších 10 min probublávat pro lepší stravitelnost. Dochutíme solí, okořeníme bílým pepřem a dodáme zbytek bílého vína a podáváme. Domácí kaštanové knedlíky |