Grilované krevety, rýžová rolka se zázvorem, pečená cuketa s ananasem, omáčka z bílého vína - 4 porce 4 tygří krevety Na pánvi s olejem opečeme najemno nasekaný zázvor, česnek a chilli papričky. Přidáme uvařenou rýži, orestujeme a osolíme. Přidáme nasekané pistácie. Pórek očistíme a rozebereme na listy, které spaříme v horké vodě a ihned zaledujeme. Omáčka z vína Bílé víno svaříme na ⅓ objemu a dáme stranou. Na ⅔ másla opečeme dorůžova najemno nakrájenou šalotku a zalijeme rybím vývarem, svaříme na ⅓ objemu, přidáme smetanu a redukované víno, svaříme do zhoustnutí. Na závěr přidáme zbylé máslo a nakrájený koriandr. Z rýžové rolky uřízneme plátek, na který položíme ananas plněný grilovanou cuketou a grilovanou krevetu, lehce podlijeme omáčkou z vína. |