Červená čočka s kuskusem

2 lžíce bio panenského olivového oleje
1 lžíce másla
1 cibule
200 g bio loupané červené čočky
2 lžičky bio bujónu
¼ lžičky drceného koriandru
směs koření
2 rajčata
1 paprika
100 g bio celozrnného kuskusu
parmezán
8 dcl vody
gomasio s mořskými řasami

Na oleji a másle v hrnci osmahněte cibulku a drcený koriandr. Vsypte propláchnutou čočku a zalijte ji vodou, přidáme bujón. Uveďte do varu, pak plamen stáhněte a vše asi čtvrthodinku povařte. Čočka se varem částečně rozpadne. Přidejte kurkumu, citronovou kůru, saturejku, rajčata pokrájená na čtvrtky, papriku na nudličky, přisypte kuskus, vařte 2 minuty a dalších 10 nechte dojít pod poklicí. Podávejte sypané gomasiem a parmezánem.

všechny recepty