Maso

Vepřová panenka pečená v listovém těstě, cibulové soté, štouchané brambory s francouzskou hořčicí, lovecká omáčka

Panenka

vepřová panenka
sůl
pepř
čerstvé bylinky (šalvěj, tymián, rozmarýn)
listové těsto
vajíčko

Vepřovou panenku očistíme a odblaníme. Lehce osolíme, opepříme a opečeme na po všech stranách na tuku. Vyjmeme z pánve, necháme okapat, obalíme ve směsi čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj, petržel) zabalíme do listového těsta a dáme upéct do trouby.

Cibulové soté

cibule
máslo
sůl

Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky a opečeme do zlatova na másle. Ke konci lehce dosolíme.

šťouchané brambory

brambory
sůl
pepř
francouzská hořčice

Oškrábané brambory překrojíme na menší kousky a dáme uvařit do osolené vody. Vodu scedíme a brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a francouzskou hořčici, dle potřeby dosolíme a opepříme.

Chasseur Sauce – lovecká omáčka

máslo
cibule
šalotka
žampiony
bílé víno
rajče
čerstvé bylinky (estragon, šalvěj, petržel)
demi-glace (hnědá omáčka)

Na másle si zpěníme cibuli nebo šalotku a nadrobno nakrájené žampiony. Podlijeme trochou bílého vína, přidáme demi-glace (hnědá omáčka)osolíme, opepříme, přidáme nakrájená rajčata na malé kostičky (zbaveny dužniny a slupky), čerstvé bylinky (estragon, petržel, šalvěj) a vše spolu provaříme. Ke konci zjemníme kouskem másla.

Další recepty Celý díl