Moučníky a cukroví

Špaldovo ovesné koláčky

100 g másla
100 g BIO ovesných vloček
120 g BIO špaldové mouky celozrnné hrubé
80 g třtinového cukru
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva/vinný kámen
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletého citrónu
vanilka
100 g mandlí (část pomletých a část sekaných)
1 lžíce rozinek
15 sušených meruněk rozkrájených na kousky
džem (borůvkový, rakytníkový…)

Těsto zpracujeme rukama. Spojíme všechny ingredience. Plech vyložíme pečícím papírem. Lžičkou odebíráme těsto a klademe na plech, lehce stlačíme, vytváříme koláčky. Pečeme v mírné troubě při teplotě asi 150 stupňů 10 minut. Pak ozdobíme kouskem marmelády a pečeme ještě 10 minut.

Další recepty Celý díl