Kuřecí prsa s kůží
bylinky – rozmarýn, šalvěj, petržel, pažitka
brambory
máslo
jarní cibulka
sůl a pepř
Z celého kuřete si vyjmeme prsa včetně kůže a kůstky.
Rozpálíme si olej, do kterého přidáme čerstvé bylinky, prsa opečeme a vložíme dopéct na 160 stupňů do trouby.
Oškrábané brambory překrojíme na menší kousky dáme uvařit do osolené vody. Vodu scedíme a brambory rozšťoucháme.
Přidáme kousek másla a jarní cibulku, dle potřeby dosolíme a dopepříme.
Zeleninový svazek
mrkev
cibule
petržel
cuketa
pórek
máslo
sůl
pepř
Oškrabanou mrkev a petržel nakrájíme na špalíky cca 7 cm dlouhé stejně jako cuketu.
Do vařící osolené vody dáme uvařit do poloměka mrkev a petržel.
Spaříme si porek, kterým svážeme zeleninový svazek.
Předvařenou mrkev, petržel a čerstvou cuketu svážeme porkem a necháme ještě chvíli povařit.
Na pánvičce si rozpustíme máslo, vložíme svazek zeleniny prohřejeme a lehce dosolíme.
Žampionová omáčka
cibule
čerstvé žampióny
pažitka
smetana 33%
máslo
sůl a pepř
Na másle si zpěníme na drobnou nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony a vše spolu zarestujeme. Lehce zakápneme bílým vínem a necháme víno odpařit. Přidáme 33% smetanu.
Provaříme, dochutíme solí a pepřem a na konec přidáme kousek másla a nadrobno nakrájenou pažitku.