Různé

Karlovarský houskový knedlík

4 porce

6 rohlíků nebo housek
4 vejce
150 ml mléka
cca 100 g polohrubé mouky
1 polévková lžíce listové petržele
sůl
pepř
potravinová fólie

Rohlíky nebo housku nakrájíme na středně velké kostičky a necháme vyschnout do druhého dne.

V míse smícháme žloutky (bílky si dáme bokem) s mlékem, listovou petrželí, solí a pepřem.

Do připravené směsi vložíme housku a dukladně promícháme.

Vyšleháme si bílky s trochou soli a lehce smícháme s připravenou houskou.

Vzniklou směs lehce zabalíme do potravinové fólie a natvarujeme do knedlíku.

Důkladně zabalíme, aby se voda nedostala ke směsi.

Varíme v mírně vroucí vodě přibližne 20minut (podle velikosti knedlíků) pro jistotu po vytáhnutí zkontrolujeme špejlí, zda je knedlík hotový. Jestli se směs nelepí na špejli, je knedlík hotový.

Po vyjmutí propícháme fólii, aby unikla přebitečná pára, a knedlík se nám nesrazil.

Vybalíme z fólie a servírujeme.

Další recepty Celý díl