Pečená selečí krkovička s ricottovými brambůrky a jarní cibulkou

selečí krkovička
cibule
hladka mouka
mletá červená paprika
drcený kmín
majoránka
olej
sůl
pepř
brambory
ricotta
jarní cibulka
česnek

Krkovičku potřeme směsí ze soli, pepře, drceného kmínu, majoránky, červené papriky a oleje. Po uležení maso zprudka opečeme a přendáme do pekáče, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, podlijeme výpekem a vodou. Pečeme na 160-180°C v troubě, přeléváme výpekem. Výpek s cibulí rozmixujeme a podle potřeby dochutíme nebo zahustíme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, rozšťoucháme, posolíme, přidáme ricottu, jarní cibulku, česnek, promícháme a prohřejeme.

Další recepty Celý díl