Špekové knedlíky

10 rohlíků
150 g slaniny
200 g hrubé mouky
2 vejce
150 ml zeleninového vývaru
sůl a pepř
muškátový květ
nasekanou zelenou petrželku nebo libeček

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je oschnout na plechu ve vyhřáté troubě. Vychladlé kostičky nasypeme do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou opečenou slaninu, hrubou mouku, rozšlehaná vejce, zeleninový vývar, sůl, pepř, špetku muškátového květu a trochu nasekané zelené petrželky nebo libečku. Vypracujeme těsto, z něhož mokrýma rukama tvarujeme větší koule, vkládáme je do vroucí osolené vody, kde je uvaříme doměkka (asi 10 minut). Uvařené koule propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Další recepty Celý díl