Koláč s vanilkou a jahodami

Těsto

220 g hladká mouka
25 g cukr moučka
110 g máslo
1 lžíce vody
špetka soli

Krém

500 ml mléko plnotučné
2 žloutky
1 vanilkový cukr
5 lžic cukr krupice
1 vanilkový pudink
2 lžíce másla
150 g tvarohu
jahody a želatina na dozdobení

Ze všech surovin, vypracujeme ručně hladké těsto, dáme uležet do lednice přes noc. Vyválíme požadovaný tvar těsta, dáme do formy a opět vychladit do lednice na 30 minut. Následně těsto zatížíme a pečeme 15 minut na 200 stupňů. Polovinu mléka ohřejeme, do druhé přidáme žloutky, cukry, pudink, zamícháme a přilijeme k horkému mléku. Vše za stálého míchání zahříváme, až vznikne tuhý krém. Pak přidáme máslo, promícháme a nakonec tvaroh. Hotový krém přelijeme na koláč, uhladíme a dáme ztuhnout do lednice. Jahody nakrájíme na plátky, poklademe jimi koláč a potřeme rozehřátou želatinou.

Další recepty Celý díl