Rychlý kokosový koláč

400 g polohrubé mouky
150 g mletého kokosu
2 vanilkové cukry
250 g krupicového cukru
450 ml mléka
3 vejce
1 kypřicí prášek do pečiva
2 lžičky strouhané čerstvé nebo sušené pomerančové kůry
400 ml smetany ke šlehání

Kokos smícháme s jedním vanilkovým cukrem a 50 g krupicového cukru. Polovinu směsi rozložíme na plech (rozměr plechu 38 x 26 cm) vyložený pečicím papírem. Vejce vyšleháme do pěny se 200 g krupicového cukru a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme mléko, pomerančovou kůru, mouku smíchanou s kypřicím práškem, promícháme a nalijeme na sypkou směs. Posypeme zbytkem suché směsi. Ve středně vyhřáté troubě na 180°C pečeme asi 30 minut. Ihned po vytažení z trouby polijeme povrch řezu smetanou. Po vychladnutí krájíme.

Další recepty Celý díl