Pečená štika, kokosová omáčka s hráškem a koriandrem, batátové pyré
600 g štika chlazená
1 menší pórek
1 cibule
1dcl olivový olej
kousek čerstvého zázvoru
mletý koriandr
čerstvý koriandr
3 dcl kokosové mléko (min. 90 %)
600 g batáty
50 g máslo sůl pepř
Štiku ze všech stran nasolíme a potřeme olivovým olejem, dáme péct do trouby na 180°C na cca 15- 20 minut podle velikosti ryby nebo filet. Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou cibuli a pórek, přidáme hrášek, koriandr a šťávu z nastrouhaného zázvoru, osolíme, opepříme a postupně podléváme kokosovým mlékem tak, ať se postupně omáčka sama zredukuje a nemusíme zahušťovat. Na závěr přidáme pár lístků čerstvého koriandru a omáčku scedíme, pár kuliček hrášku můžeme nechat na ozdobu. Batáty uvaříme stejně jako brambory v osolené vodě a pak rozmačkáme nebo rozmixujeme s přidáním trochu soli a másla. Batáty jsou konzistenčně řidší než brambory, není potřeba přidávat smetanu.