Zeleninové ragú s houbami, cizrnou a grilovanou kotletou
750 g cuketa
2 cibule
1 stroužek česneku
150 g žampionů
4 lžíce oleje
420 g rajčata
6 lžíce bílé vína
2 lžíce zeleninový vývar
100 g sterilovaná cizrna
1 lžička oregáno
1 lžíce citronová šťáva
1 petrželka
1 špetka soli
1 špetka pepř mletý
plátky kotlety ke grilování
Omyjeme cukety a neloupané je nakrájíme na kolečka asi 5 mm silná. Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na silnější plátky. V pánvi rozpálíme olej a 5 minut na něm smažíme cibulku s cuketou a česnekem. Spaříme a oloupeme rajčata. Dužninu nakrájíme na kostičky, přidáme ji do pánve k zelenině a prohřejeme. K cuketě s rajčaty nakonec přidáme pokrájené houby a cizrnu, zalijeme vývarem a bílým vínem. Dochutíme oreganem, pepřem a osolíme. Zastříkneme citronovou šťávou, promícháme a vše společně dusíme asi 15 minut. Omyjeme petrželku, otrháme lístky a jemně nasekáme. Petrželkou posypeme ragú. Podáváme samotné s pečivem nebo s libovolným pečeným nebo grilovaným masem.