Houbový kečup

1 cibule
250 g žampiony
250 g portobelo žampiony
20 g sušené houby
60 ml jablečný ocet
2 lžičky hnědý cukr
1 čajová lžička muškátový květ
1/2 čajové lžičky sušený česnek
2 lžičky worčesterová omáčka
1 lžička citronová šťáva
olej
sůl pepř

Zesklovatíme cibuli. Houby nakrájíme najemno a přidáme do pánve s trochou oleje. Restujeme do změknutí. Mezitím sušené houby zalejeme 100 ml vroucí vody a necháme 5 min stát, ať se nabobtnají a změknou. Po 5 minutách scedíme a vodu necháme. Houby přidáme do pánve spolu s muškátovým květem a česnekem. Promícháme a krátce opečeme. Přidáme ostatní ingredience včetně vody ze sušených hub a na mírném ohni vaříme 10 minut. Pravidelně mícháme. Vše rozmixujeme dohladka a dochutíme. Uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě.

Další recepty Celý díl