Krůtí prsa na paprice
1 cibule
70 g máslo
sůl
hladká mouka na jíšku
150 ml mléko
50 ml smetana na vaření
2 čerstvé papriky červené
400 g krůtí prsa
Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájenou papriku, orestujeme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Zvlášť na pánvi si orestujeme osolená krůtí prsíčka a dáme dopéct do trouby. Vydušenou šťávu z paprik a cibule zahustíme světlou jíškou (připravenou ze zbývajícího másla a mouky), zalijeme vlažnou vodou nebo vývarem a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Potom omáčku rozředíme mlékem, přidáme smetanu a znovu povaříme. Hotovou omáčku rozmixujeme a procedíme přes jemný cedník.