Koprová omáčka s lososem a bramborem

lžíce másla
2 lžíce bezlepkové mouky (např. kukuřičná, rýžová, cizrnová)
vývar z masa nebo kostí
2 dl mléka
2,5 dl smetany
svazek čerstvého kopru
sůl
ocet
cukr
plátky chlazeného nebo čerstvého lososa brambory

Opraný kopr najemno pokrájíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s lososem upečeným v páře a bramborem vařeným ve slupce.

Další recepty Celý díl