Medová srdíčka

120 ks

450 g hladké mouky
130 g moučkového cukru
90 g ztuženého tuku
2 lžíce medu
1 lžička mleté skořice
1 lžička perníkového koření
1 lžička jedlé sody
2 vejce

Náplň

150 g strouhaného perníku
30 g mletých vlašských ořechů
10 g kakaa
30 g medu
80 g rybízové marmelády
90 ml rumu
tmavá čokoládová poleva

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Tence vyválíme a vykrajujeme srdíčka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Vychladlá srdíčka slepujeme perníkovou náplní, kterou připravíme smícháním uvedených surovin. Stříkáme čokoládou.

Další recepty Celý díl