Vepřový guláš na černém pivu zahuštěný chlebem

400 g vepřové maso z plece
sůl
pepř
kmín
80 g sádlo, nebo tuku
rajský protlak
2 stroužky česnek
2 krajíce chleba
250 ml pivo tmavé
citronová kůra omytá

Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vydušenou šťávu podlijeme trochou protlaku, přidáme nastrouhaný chléb a vše zalijeme pivem a omáčku dobře provaříme. Do omáčky vložíme pro chuť kousek seříznuté nadrobno nasekané dobře omyté citrónové kůry. Omáčku pak protřeme sítem, přidáme se solí rozetřený česnek a nalijeme na maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Další recepty Celý díl