Piškotová roláda z celozrnné špaldové mouky

5 vajec
100 g třtinového cukru
100 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
1 lžička vinného kamene
citrónová kůra bio
sušená vanilka

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky třeme s cukrem do světle žluté pěny. Po částech přimícháme mouku svinným kamenem a nakonec zlehka zamícháme sníh. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (papír trochu pomastíme). Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 165°C asi 15-20 min. dozlatova. Hustě posypeme kokosovou moukou a zatočíme, necháme zchladnout, pak plníme krémem.

Krém

200 g alespoň 70% čokolády
kakaové máslo
vanilka
80 g panely
200 g másla
500 g řeckého jogurtu

Opatrně rozpustíme čokoládu s kakaovým máslem a necháme zchladnout. Umícháme máslo spanelou, přidáme prochladlou, rozpuštěnou čokoládu, opatrně přimícháme jogurt. Plát těsta naplníme krémem, zatočíme a necháme ztuhnout.

Další recepty Celý díl