Cizrnové curry s kokosovým mlékem

30 minut

6 porcí

2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
1 velký stroužek česneku, drcený
1 lžička koření garam masala
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička mletého koriandru (nebo fenyklu či kmínu)
400 g konzerva krájených rajčat
400 ml konzerva kokosového mléka
sůl a čerstvě mletý pepřĚŚ
400 g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
2 hrsti třešňových rajčátek, rozpůlených
1 svazek koriandru, nakrájený nahrubo
limetka
čerstvé chilli
vařená dlouhozrnná rýže (např. basmati) k podávaní

Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na mírném ohni a opékejte na něm cibuli doměkka (asi 5 minut). Pak vmíchejte česnek a koření, nechte minutu rozvonět. Zalijte rajčaty, promíchejte vařečkou a zvolna vařte 10 minut. Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete. Přivedete k varu, ztlumte oheňĚŚ a vařte 10-15 minut, až omáčka zhoustne. Vsypte cizrnu a rajčátka, prohřejte. Posypte koriandrem a podávejte s rýží.

Další recepty Celý díl