Grilovaný hermelín s bylinkami a jahodovým salátem

Grilovaný hermelín

1 hermelín
2 lžíce oleje
2 lžíce čerstvých bylinek
1 hrst pekanových ořechů
1 špetka soli
1 špetka pepře

Salát

150 g mixu listových salátů
5 čerstvých jahod
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 špetka soli

Pekanové ořechy nasekejte na malé kousky. Bylinky omyjte a také nasekejte najemno. Smíchejte s olejem, špetkou soli a pepře, přidejte nadrcené ořechy. Ve směsi obalte hermelín. Zabalte ho do pevnějšího alobalu a grilujte asi 15 minut.Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na menší kousky. Smíchejte balzamikový ocet s olejem a špetkou soli a jahody nechte chvíli marinovat ve směsi. Poté přidejte salátové listy a jemně promíchejte.Salátek naaranžujte na talíř a ozdobte zbylými ořechy. Navrch posaďte grilovaný hermelín a podávejte.

Další recepty Celý díl