Bezlepkové kuřecí řízky pečené v troubě v kukuřičných lupíncích

0,5 kg kuřecích prs
1 vejce
2 lžíce bramborového škrobu (10 g)
1 stroužek česneku (10 g)
200 ml bílého selského jogurtu
sůl
200 g kukuřičných lupínků nebo kukuřičné strouhanky

Maso umyjte, nakrájejte na zhruba stejně vysoké plátky a mírně rozklepejte. Osolte z obou stran. Smíchejte vejce, jogurt, prolisovaný česnek a škrob. Trochu vzniklé marinády dejte do velké nádoby, ve které se bude maso marinovat. Na marinádu dejte řízky tak, aby se nepřekrývaly, opět marinádu a zase vrstvu masa. To zopakujte se všemi řízky s tím, že poslední vrstva marinády bude zcela nahoře. Je potřeba, aby všechny řízky byly z obou stran v marinádě. Přiklopte nebo zabalte do potravinářské fólie a nechejte marinovat přes noc v lednici. Pokud nemáte kukuřičnou strouhanku, rozmixujte cornflaky v mixéru dohladka. Předehřejte troubu na 200 °C. Řízek po řízku vytáhněte z marinády a pořádně obalte ve strouhance z obou stran. Je potřeba, aby na každém řízku byla marináda. Pokud stekla, tak ji tam pomocí lžíce dodejte. Obalené řízky poskládejte na plech vystlaný pečícím papírem. Pokud chcete vylepšit chuť, postříkejte řízky extra panenským olivovým olejem pomocí dávkovače na olej. Pečte do 20 minut na 200 °C.

Další recepty Celý díl