Romanův banánovo-cuketový chlebíček

15 minut, tepelná úprava 70 minut

jeden chlebíček

3 vejce
2 hrnky cukru krupice
1 hrnek rostlinného oleje
2 lžičky vanilkového cukru
2 hrnky cukety (2 středně velké kusy, neloupané a jemně nastrouhané)
2 hrnky hladké mouky
3 lžičky skořice (mleté)
2 lžičky jedlé sody
½ lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
1 hrnek vlašských ořechů (hrubě nasekaných)
3 banány (velmi zralé, oloupané a rozmačkané)

Ve velké míse rozmícháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Přidáme nastrouhané cukety a mouku, kterou jsme v jiné míse smíchali s jedlou sodou, kypřícím práškem, skořicí a solí. Vše dobře promícháme. Přidáme ořechy a nakonec banány. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy k pečení chlebíčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 70 minut, dokud nám špejle zapíchnutá do středu chlebíčku nevyjde suchá. V případě, že máme povrch hodně upečený a vnitřek ještě ne, stáhneme teplotu pečení na 150°C. Po vytáhnutí necháme chlebíček asi 30 minut ve formě. Potom ho vyklopíme na talíř a nakrájíme na jednotlivé porce.

Další recepty Celý díl