Vepřová panenka v Tramezzinu, jární zeleniná á hráškové pyré

4 porce

Kuřecí fáše

650 g vykostěného a očištěné vepřové panenky
4 pláty tramezzini chlebu
100 g kuřecí fáše s bylinkami
sůl
pepř
tymián
česnek
2 cl Brandy

Očištěné maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Osušíme na ubrousku a necháme vychladnout. Přidáme čerstvý tymián a česnek. Vychlazené kuřecí maso vymixujeme s čerstvou bylinkou, solí, pepřem, Napoleonem. Nakonec zjemníme trochou smetany. Chléb tramezzini potřeme tenkou vrstvou fáší a opatrně zabalíme hřbet. Následovně opečeme v dostatečném množství přepuštěného másla ze všech stran dozlatova. Dopékáme v troubě při teplotě 160 stupňů 4–6 minut dle velikosti masa. Po upečení necháme odpočinout a podáváme s hráškovým pyré a lehkou jarní zeleninou.

Další recepty Celý díl