Tvarohové řezy s ostružinami
200 g krupicového cukru
200 g polohrubé mouky
5 vajec
50 ml vody
60 ml oleje
1/2 kypřicího prášku do pečiva
Náplň
1 kg ostružin
3 vanilkové pudinky
300 ml vody
120 g krupicového cukru
strouhaná hořká čokoláda
Krém
500 g čerstvého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
2 želatinového ztužovače za studena
1 vanilkový cukr
400 ml zakysané smetany
100 g moučkového cukr
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme vodu, mouku smíchanou s kypřicím práškem a olej. Těsto vylijeme na plech (42 x 31 cm), vyložený pečicím papírem. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut na 180°C. Ostružiny dáme do hrnce, přidáme cukr a 200 ml vody. Asi 10 minut povaříme. Ve 100 ml vody rozmícháme pudink a nalijeme do ostružin. Povaříme. Ostružinový pudink ihned rozetřeme na vychladlý piškot. Necháme vychladnout. Smícháme tvaroh, moučkový a vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vmícháme ušlehanou šlehačku a želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu. Krém rozetřeme na ostružiny. Posypeme strouhanou čokoládou a dáme do chladna. Po ztuhnutí krájíme.