Variace ryb podávaná s pažitkovou omáčkou, celerovou slámou a bramborovým pyré z fialových brambor
losos
treska
sůl
pepř
prosciuto plátky
máslo
Tresku nakrájíme na delší kousky osolíme, opepříme a obalíme v proscittu. Opečeme na rychlo na pánvičce a dopečeme v troubě na 150 st.
Rybí várka
voda
citron
ocet
bílé víno
mrkev
petržel
celer
bobkový list
nové koření
kapusta růžička
Lososa osolíme, opepříme a lehce táhneme v rybí várce cca 10-15 min. Dáme pozor, abychom ho nevařili. Růžičkovou kapustu spaříme v rybí várce a rychle zachladíme v ledu nebo studené vodě.
Omáčka pažitková
olej
šalotka
víno
vývar od lososa
máslo
pažitka
Šalotku nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Zalijeme bílým vínem a vývarem z rybí várky a vše spolu povaříme. Následně omáčku přecedíme přes ceník a do hotové omáčky vmícháme máslo a čerstvě nasekanou pažitku.
braborové pyré
brambory
sůl
pepř
mléko
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Dochutíme pepřem a spolu s mlékem vyšleháme do hladké kaše.
Celerová sláma
Celer oloupeme a nakrájíme na tenké delší nudličky a usmažíme do zlatova.