Bezlepkové rohlíky

500 g bezlepkové mouky (směs)
20 g čerstvého droždí
5 g jablečné vlákniny
10 g sůl
5 g kmín
280-350 ml vody (pozor, vodu přidávat postupně, každá směs se chová jinak)

Z vymíchaného těsta uděláme kuličky o váze cca 80-100 g, které válečkem rozválíme na přibližné trojúhelníky a násládně srolujeme do tvaru rohlíku. Takto připravené rohlíky uložíme na plech (doporučuji požít pečicí papír), orosíme vodou a můžeme je posypat semínky dle osobních preferenci. Necháme vykynout pod utěrkou (lze požít potravinářskou folii) na teplém místě cca 25-40 minut. Rohlíky pečeme na 180 stupňů dozlatova cca 15 minut. Pro lepší výsledek pečení lze do horkovzdušné trouby vstříknout vodu na ventilátor, případně umístit do trouby hlubší plech, do kterého nalijete vodu.

Další recepty Celý díl