Slezský bigos

kysané zelí
hlávkové zelí
vepřová kýta
kuřecí stehna
klobása
slanina
cibule
červené víno
sladká paprika
sušené švestky
bobkový list
sádlo
sůl
pepř
majoránka

Hlávkové zelí nakrájíme na proužky a povaříme v osolené vodě. Na rozehřátém sádle orestujeme cibuli, kterou jsme nakrájeli na drobno. Následně přidáme slaninu a maso nakrájené na kostičky, které jsme osolili a opepřili. Vše spolu zarestujeme a následně zaprášíme mletou paprikou a podlijeme červeným vínem. V případě potřeby přidáme vodu. Dochutíme bobkovým listem a vše spolu dusíme do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme kysané zelí a dusíme. Před koncem vaření přidáme uvařené hlávkové zelí, švestky a klobásu. Dochutíme solí a pepřem, majoránkou a můžeme podávat.

Další recepty Celý díl